Mechanical Engineer.

 
" />

Nordson DIMA

Corporate | Global Directory | Languages


Mechanical Engineer (m/v, fulltime)

Nordson is een van ‘s werelds grootste producenten van doseersystemen voor o.a. lijmapplicaties en oppervlaktecoating. Nordson bedient veel verschillende markten, zoals bijvoorbeeld de verpakkingsindustrie, de papier- en kartonverwerking, de automobielbranche en de elektronica.

Nordson’s strategie voor permanente groei is gebaseerd op innovatieve technologie, uitstekende productkwaliteit en een klantgerichte aanpak binnen een globaal perspectief. Vanuit het hoofdkantoor in Westlake (U.S.A.) ondersteunt Nordson zijn klanten via een netwerk van verkoopkantoren, productielocaties en distributeurs in een groot aantal landen. Bij Nordson werken wereldwijd ongeveer 7.000 medewerkers.

Nordson in Deurne ontwikkelt en maakt geavanceerde systemen voor de productlijnen Dispensing, Bonding en Soldering en verkoopt deze wereldwijd. Om de verdere groei van de onderneming te bevorderen zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die ons team komt versterken als Mechanical Engineer (m/v). 

De functie

Als Mechanical Engineer maak je deel uit van de Specials, Sustaining & Manufacturing groep binnen Nordson DIMA. Je ontwikkelt zelfstandig of in teamverband klant specifieke mechanische oplossingen. Hierbij doorloop je het complete traject van idee tot en met realisatie, waarbij realisatie het samenwerken en begeleiden van de assemblagemedewerkers omvat, alsmede de eerste validatie van gerealiseerde oplossingen.

Verder doorloop je verbetertrajecten voor bestaande producten, optimaliseer je productiemethodieken en ontwikkel je de benodigde productietooling. Tevens bied je technische ondersteuning bij productieproblemen en productafkeur. 

Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van werktuigbouwkunde op Hbo-niveau.
  • Je hebt minimaal enkele jaren ervaring in het kostenbewust ontwerpen en bent gewend om met tijdsdruk om te gaan.
  • Je hebt een goed analytisch vermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je hebt uitstekende kennis van 3D CAD-systemen en bij voorkeur kennis van Creo en Solidworks.
  • Je werkt gestructureerd, en je bent accuraat in het volgen van vastgelegde procedures en werkinstructies.
  • Je hebt goed inzicht in de logistiek rondom de structuren van producten en de gevolgen in productie.
  • Je hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal en bent communicatief vaardig.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met manufacturing engineering waarbij je kostenbesparende verbetertrajecten hebt doorlopen. Je hebt kennis van veel gebruikte productietechnieken en mogelijkheden. 
  • Je hebt bij voorkeur kennis van Lean Six Sigma en je bent in het bezit van een Green Belt.

Wij bieden

Wij bieden, behalve een competitief pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een uitdagende en afwisselende werkomgeving binnen een dynamische en klantgerichte organisatie met een gezonde toekomst.

Reactie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer hier.


Voor meer informatie over onze onderneming verwijzen wij je naar onze website www.nordson.com

N.B.: acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

In This Section